ENGLISHΕλληνικά
ακολουθήστε μας

Γιατί στην εκτύπωση ζητάμε τις γραμματοσειρές "outline";

Οι ανυσματικές γραμματοσειρές (outline) μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε μέγεθος.  Διατηρούν την ίδια καθαρή μορφή αντίθετα από τις γραμματοσειρές bitmap, οι οποίες είναι ειδικά για ένα συγκεκριμένο μέγεθος και ανάλυση και μπορεί να παρουσιάσουν ακανόνιστη μορφή σε μεγαλύτερα μεγέθη.
Οι γραμματοσειρές OpenType, όπως οι TrueType, βασίζονται σε Unicode, το σύστημα για την κωδικοποίηση όλων των συστημάτων γραφής του κόσμου. Οι γραμματοσειρές OpenType μπορούν ενδεχομένως να περιέχουν πολλές χιλιάδες χαρακτήρες. Αυτό σημαίνει ότι μια γραμματοσειρά OpenType μπορεί να περιέχει πολλαπλάσια αλφάβητα (όπως τα λατινικά, ελληνικά και κυριλλικά ή kanji, kana, και romaji για ιαπωνική χρήση). Οι γραμματοσειρές OpenType μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν τυπογραφικές βελτιώσεις, όπως τα πραγματικά μικρά κεφαλαία, διαφορετικά στυλ σχημάτων, εκτενή σύνολα δίψηφων (ligatures) και εναλλακτικών (alternates) χαρακτήρων, καθώς και ολοκληρωμένα σύνολα τονισμένων χαρακτήρων και διακριτικών σημαδιών. 
Όταν στέλνουμε ένα αρχείο μας για εκτύπωση, θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι ο γραφίστας μας έχει κλείσει τις γραμματοσειρές που περιλαμβάνονται στο αρχείο σε μορφή outline.  Με “Convert to Curves” αν το αρχείο έχει σχεδιαστεί στο πρόγραμμα Corel Draw ή “Create Outlines” αν έχει σχεδιαστεί σε Illustrator.

Tip:

Οι γραμματοσειρές έχουν διάφορα στυλ - bold, italic, bold italic, demi, condensed και μερικές έχουν και small cap style (πεζοκεφαλαία). Δεν περιλαμβάνονται όλα τα στυλ σε όλες τις γραμματοσειρές, για αυτό αν θέλουμε ένα συγκεκριμένο στυλ στο κείμενό μας π.χ. italic, καλό θα ήταν να αναζητήσουμε μια γραμματοσειρά που να το υποστηρίζει και όχι απλά να το επιλέξουμε από το αντίστοιχο εικονίδιο του word.  Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να συμβεί αυτό που περιγράφεται μερικές φορές στην εκτύπωση με τη φράση «χτύπησε η γραμματοσειρά», δηλαδή τα γράμματα εμφανίζονται σαν ακαταλαβίστικα σύμβολα χωρίς νόημα.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
b2b Solutions Ε.Π.Ε.
Εμπορική και Βιοτεχνική Εταιρεία
Σπύρου Βρεττού 111
Τ.Κ.13671, Θέση "Πέτρα Λουτρό”
ΒΙ.ΠΕ. Αχαρνών, Aττική
210 8068120 info@b2bsolutions.gr
Γ.Ε.ΜΗ. 086002102000
© 2024 B2B Solutions ΕΠΕ. All rights reserved.
Site by overron